Beste vangers seizoen 2010/2011 Monday, April 4, 2011

De Kunstaasregister.nl top-10 met het állerbeste kunstaas van hengelsportseizoen 2010/2011.

Aan het eind van elke maand publiceert Kunstaasregister.nl de top-5 "Beste vangers". En één keer per jaar, aan het eind van elk hengelsportseizoen, pakken we extra uitgebreid uit met de top-10 allerbeste vangers van het afgelopen seizoen! We hebben vijf top-10 lijsten samengesteld: een lijst voor de soorten snoek, snoekbaars, baars en roofblei, én de ultieme top-10 voor alle soorten. Hier komen ze!

De top-10 per vissoort

 

De top-10 alle vissoorten

Dit zijn de 10 kunstaasstukken die in seizoen 2010/2011 gemiddeld genomen de beste vangsten opleverden.
Deze 10 stukken kun je winnen!

 

Overige statistieken

Merken die het vaakst in de top-10 lijsten voorkomen:

Spro 13x
Rapala 8x
Mepps 6x
Lunker City 5x
Salmo 4x

Merken die het vaakst in de top-3 voorkomen:

Spro 3x
Lunker City 3x
Mepps 3x
Ondex 3x
Rapala, Manns, Salmo 1x
 

Over de Beste vangers

Hoe komen deze lijsten tot stand? Al het kunstaas op deze website is gekoppeld aan vangstgegevens in het vangstenlogboek SVR. Op basis van wat sportvissers met SVR registreren, kijken we "hoe goed elk kunstaas het doet". Daarbij letten we op verschillende aspecten, waaronder het totaal aantal vangsten, de gemiddelde lengte, het gemiddeld aantal vangsten per visser per visdag en het gemiddelde aantal vangsten per watertype. Door de scores van al deze aspecten te "mixen" berekenen we voor elk kunstaas een totaalscore. Deze score bepaalt de uiteindelijke positie van elk kunstaas in de Beste vangers-lijst.

Blijf op de hoogte

We publiceren dit overzicht met "beste vangers" gedurende het roofvisseizoen elke maand. Via onze maandelijkse email nieuwsbrief blijf je automatisch op de hoogte van al onze publicaties en ander kunstaasnieuws. Voor het meest actuele kunstaasnieuws, reviews en superfoto's kun je ons ook volgen op twitter.com/kunstaas.